Спеціальні потреби

Пелосі, Ріш, Спартц та інші американські законодавці привітали Україну з Днем незалежності


Архівне фото: Український прапор під час маршу біля National Mall у Вашингтоні, США, 1 травня 2022 р. REUTERS/Elizabeth Frantz
Архівне фото: Український прапор під час маршу біля National Mall у Вашингтоні, США, 1 травня 2022 р. REUTERS/Elizabeth Frantz

31 рік тому, 24 серпня 1991 року, Україна здобула незалежність. Сьогодні державу вітають провідні американські законодавці від обох партій.

Від імені Конгресу, українців з Днем незалежності привітала спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі.

“Сьогодні, Конгрес висловлює наші найтепліші побажання народу України з нагоди святкування 31-ї річниці незалежності. Америка залишається непохитною у нашій підтримці мужньої боротьби України, щоб перемогти тиранію та захистити демократію — для своєї нації та для світу. Слава Україні!” – написала Пелосі на сторінці в Twitter.

Джим Ріш, сенатор-республіканець , з нагоди 31-ї річниці незалежності України від Радянського Союзу, нагадав, що “хоча сьогодні відзначається річниця сучасної держави, Україна існувала як нація століттями, вистоявши проти будь-якого гноблення”.

"Зараз, через 6 місяців після того, як Росія розпочала повномасштабну спробу захопити їхню країну, український народ раз і назавжди заявляє про свою незалежність. Їхнє прагнення до свободи та хоробрість, з якою вони борються, доводить, що коли український народ переможе у цій війні, цю свободу ніхто не зможе забрати. Я продовжуватиму робити все від мене залежне, щоб Україна мала те, що їй потрібно для перемоги", – запевнив Джим Ріш.

Майкл Квіглі, конгресмен від Демократичної партії США, заявив: «Цього року, коли ми святкуємо незалежність України, ми також сумуємо за тими, хто загинув у цій неспровокованій війні, яку розв’язав Володимир Путін. Але навіть у нашій скорботі ми залишаємося відданими вільній Україні. У цей День незалежності України ми підтверджуємо нашу глибоку відданість підтримці свободи українців і виживання демократії в Україні”.

«Президент Зеленський і народ України продемонстрували неймовірну хоробрість протягом останніх шести місяців і непохитні у своїй рішучості перемогти в цій битві. Я хочу, щоб народ України та американці українського походження по всій країні знали, що Сполучені Штати продовжуватимуть надавати непохитну підтримку, коли Україна бореться за збереження своєї нації та незалежності», – додав він до привітання.

“Як єдиний член Конгресу, яка народилася в Україні, я хотіла б привітати всіх українців із цим Днем незалежності. Ви показали всьому світу, що насправді означає відстоювати свої свободи та захищати свою демократію. Американський народ солідарний із вами”, – сказала у своєму відеопривітанні Вікторія Спарц, конгресвумен від Республіканської партії.

Вона також відзначила, що, оскільки Україна отримує значну допомогу від США, “ми повинні вимагати відповідальності”. Спарц підкреслила, що “продовжуватиме вимагати належного контролю та необхідності покращення логістичних процесів для підвищення ефективності доставки допомоги в Україну, зниження ризиків саботажу та забезпечення гарантій для американських платників податків.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG