Спеціальні потреби

Білий дім повідомив про можливість відновлення зайнятості у США до рівня, який був перед пандемією


Уряд США повідомляє, що в березні було створено 916 000 нових робочих місць. Це найбільший приріст з серпня минулого року.

"Хоча у березні було на 8.4 мільйона менше робочих місць, ніж у лютому 2020-го року, якщо поточний темп збережеться, рівень зайнятості може повернутись до рівнів перед пандемією близько кінця цього року", - відзначає сайт Білого дому.

Економісти, опитані агентством «Рейтер», прогнозували, що у березні з'явиться 647 000 нових робочих місць. Рівень безробіття впав до 6,0% минулого місяця в порівнянні з 6,2% в лютому.

Білий дім вказує, що у березні найбільше робочих місць було додано у сферах відпочинку та готельній галузі, галузі будівництва, освіти, послуг з охорони здоров'я. Наймала людей і місцева влада.

При цьому Білий дім відзначає, що фактичний рівень безробіття може перевищувати заявлений на 3% і складати 9%.

Президент Джо Байден привітав дані про зростання числа робочих місць, які свідчать про те, що США можуть сподіватися на швидке відновлення економіки, після кризи, спричиненої пандемією.

«Нарешті з'явилася надія ... Заслуга в цьому прогресі належить не мені, а американському народу - працьовитим жінкам і чоловікам, які подолали це», - сказав президент в телевізійному зверненні до нації.

Президент Байден попросив американців проявляти пильність, попри оптимізм, викликаний активною кампанією вакцинації в країні.

«Я благаю вас ... Нам потрібно завершити цю роботу, - завив Байден. - Нам потрібно, щоб кожен американець узяв на себе зобов'язання і не втрачав пильності».

Дивіться також: Як американці вивчають українську за допомогою Duolingo, та як створили цей курс?

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG