Спеціальні потреби

Трамп оголосив війну Північній Кореї, використавши Twitter? - міністр КНДР заявив про право збивати літаки США


Стратегічний бомбардувальник США на Гуамі
Стратегічний бомбардувальник США на Гуамі

Міністр закордонних справ Північної Кореї у понеділок звинуватив президента США Дональда Трампа у оголошенні війни його країні. За словами представника КНДР, Пхеньян тепер має право вдаватись до контрзаходів.

Про це повідомляє американський канал CNBC.

За словами представника Північної Кореї, Пхеньян тепер буцімто має право збивати стратегічні бомбардувальники США навіть коли ті знаходяться у міжнародному повітряному просторі.

"Нехай весь світ запам'ятає, що саме США першими оголосили війну нашій країні", - заявив представник КНДР у Нью-Йорку.

Коментарі КНДР прозвучали після нещодавніх гострих заяв президента США Дональда Трампа, який назвав Пхеньян загрозою. На своїй сторінці у Twitter президент США також заявив у суботу, що КНДР "не довго лишилось".

На тлі чергового загострення риторики у відносинах між США та КНДР котування акцій провідних американських технологічних компаній Amazon, Facebook, Netflix, Google дещо втратили у ціні.

Натомість низка експертів відзначили, що технічно КНДР та США лишаються у стані війни від часу війни на Корейському півострові.

"Корейська війна 1950-1953 рр. не закінчилась підписанням мирного договору, тож технічно війна незакінчена", - твітує Лоренс Фрідман, професор досліджень війни у Королівському коледжі Лондона.

Інших зацікавило, чи можна вважати гострі заяви Трампа у Twitter дійсно оголошенням війни.

"Ніколи не думав, що запитаю про таке... Але чи Трамп реально оголосив війну з КНДР через Twitter?", - пише автор The Huffington Post Тоні Познанскі.

Дивіться також: Новий додаток до Google окулярів підказує людям з аутизмом, які емоції виражають їх співрозмовники

XS
SM
MD
LG