Спеціальні потреби

Америка передала Україні майже півмільйона вакцин від COVID-19 – посольство США у Києві


20 липня 2022 року Міністерство охорони здоров’я дозволило щеплення другою бустерною дозою вакцини проти COVID-19 усіх дорослих віком від 60 років.
20 липня 2022 року Міністерство охорони здоров’я дозволило щеплення другою бустерною дозою вакцини проти COVID-19 усіх дорослих віком від 60 років.

Майже 500 000 доз вакцини проти COVID-19 передали Україні Сполучені Штати у партнерстві з COVAX, всесвітньою ініціативою, щодо розподілу вакцин проти ковіду, повідомило посольство США в Києві.

«Ми пишаємося нашою підтримкою народу України в його боротьбі з COVID-19. Сполучені Штати підтримують Україну, і цей вантаж продемонстрував, що ми непохитні у своїй відданості підтримці народу України в умовах глобальної пандемії COVID-19 в той час, як Росія веде свою неспровоковану війну, поглиблюючи цю та інші кризи в галузі охорони здоров’я та безпеки», – сказано у заяві, яку посольство публікує на своїй сторінці у Facebook.

COVAX – це всесвітня ініціатива, спрямована на справедливий доступ до вакцин проти COVID-19. Нею керує альянс вакцин GAVI, Коаліція за інновації в галузі готовності до епідемій і Всесвітня організація охорони здоров’я разом із ключовим партнером із доставки – ЮНІСЕФ.

У січні США передали Україні майже 1 мільйон доз вакцини проти коронавірусу від компанії Pfizer.

У середині липня в Україні протягом тижня медики зафіксували 1431 випадок COVID-19, що на 35% більше, ніж тижнем раніше.

20 липня Міністерство охорони здоров’я України дозволило щеплення другою бустерною дозою вакцини проти COVID-19 усіх дорослих віком від 60 років, а також молодшим людям віком від 18 до 59 років, якщо в них є хвороби, які підвищують ризик важкого перебігу захворювання на ковід.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG