Спеціальні потреби

У США оголосили нові заходи проти поширення нового високозаразного штаму коронавірусу BA.5


Білий дім оголошує нову стратегію боротьби з коронавірусом на тлі зростання кількості повторних заражень новим штамом коронавірусу BA.5 та зростання кількості шпиталізацій по всій країні.

У вівторок, 12 липня, команда президента Байдена з реагування на коронавірус оголосила програму з п’яти пунктів, що мають допомогти захистити американців від нового високозаразного штаму коронавірусу.

Серед заходів, про які оголосили в Білому домі, надання ще більшого доступу до вакцин, бустерів та засобів лікування, таких як антивірусний препарат Paxlovid, захист людей з низьким імунітетом, покращення доступу до тестів та високоякіних масок, також надання чітких рекомендацій щодо їхнього використання та заохочення власників будинків до покращення систем провітрюваня.

Адміністрація Байдена попередила, що американцям потрібно збільшити зусилля, щоб захистити себе від Covid-19, оскільки відгалуження варіанту Omicron, BA.5, який зараз домінує серед нових випадків захворювання в США, є високозаразним. Як кажуть лікарі, новий штам здатний уникати захисту вакцин, а також імунної системи, створеної через попередні зараження. Людина, яка перехворіла вірусом місяць тому, може заразитися цим штамом знову, пояснюють вони.

Виступаючи на брифінгу в Білому домі у вівторок, координатор адміністарції Байдена з реагування на коронавірус Ашиш Джа сказав, що вакцинація залишається найважливішим інструментом у боротьбі з інфекцією, і що зменшити кількість хворих та шпиталізацій можна, якщо пройти вакцинацію, зробити тестування (якщо людина почувається хворою), приймати терапевтичні препарати (якщо людина захворіла), і носити маски в людних місцях, щоб мінімізувати поширення вірусу.

«Ми можемо запобігти серйозним захворюванням. Ми можемо врятувати життя. І навіть незважаючи на BA5, наші інструменти продовжують працювати», – сказав Ашиш Джа.

Щоденна кількість зареєстрованих випадків Ковід-19 у Сполучених Штатах залишається стабільною на рівні приблизно 100 тисяч людей — цифра, яку багато експертів вважають заниженою, оскільки багато людей проводять тестування вдома і не повідомляють про діагноз своїх лікарів.

За даними газети The New York Times, кількість повторних заражень на Ковід-19 у США знову почала зростати наприкінці червня. Зараз в країні шпиталізовано з вірусом близько 31 тисяча людей, це на 4,5% більше, ніж тиждень тому.

За останні два тижні кількість шпиталізацій зросла на 18%, повідомляє видання The New York Times.

Експерти попереджають, що пандемія далека від завершення. А те, що увага американців переключилася на інші проблеми, не допомагає у приборканні поширення вірусу.

У підготовці матеріалу були використані повідомлення New York Times та NPR.

Дивіться також: Родина біженців з Херсона будує нове життя у США


Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG