Спеціальні потреби

Сомалійське угруповання аль-Шабаб створило союз з аль-Кайдою


Лідер аль-Кайди Айман аль-Завагірі
Лідер аль-Кайди Айман аль-Завагірі

Тимчасовий уряд Сомалі заявив, що він не здивований тим, що екстремістське угруповання аль-Шабаб офіційно об’єднало свої сили з терористичною мережею аль-Кайда.

Міністр інформації сомалійського уряду Абдулкадір Гуссейн Мохамед заявив у п’ятницю, що повідомлення цього союзу – не новина. Він підтвердив, що лідери аль-Шабабу – це представники аль-Кайди, і що аль-Шабаб уже довше не може, за його словами, «прикидатися як місцева сомалійсько-ісламська організація».

Лідер аль-Кайди Айман аль-Завагірі повідомив про союз з аль-Шабабом у відео-зверненні, яке в четвер з’явилося на Інтернет-сторінках ісламських екстремістів.

Угруповання аль-Шабаб уже раніше заявило, що воно пов’язане з аль-Кайдою, а в червні, після того, як американські сили знищили Осаму бін Ладена, заявило про відданість аль-Завагірі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG