Спеціальні потреби

Експерти США рекомендують ліки для профілактики ВІЛ


Колегія експертів США рекомендує американському Управлінню з контролю якості харчових продуктів і лікарських препаратів (FDA) санкціонувати щоденний прийом ліків Truvada людьми, що входять до групи ризику з зараження ВІЛ/СНІДом.

Дорадча рада FDA провели два окремі голосування в справі рекомендації прийому ліків Truvada здоровими людьми з ризиком зараження – для чоловіків-гомосексуалістів і для гетеросексуальних партнерів ВІЛ-інфікованих людей.

FDA вже схвалила застосування Truvada при призначенні комплексної терапії для багатьох людей, вже заражених ВІЛом, і його прописують разом з іншими препаратами. Проте тепер FDA мусить прийняти рішення чи схвалити Truvada для профілактики ВІЛ.

Управління законодавчо не зобов'язане прислухатися до порад експертної колегії, проте зазвичай виконує її рекомендації.

Остаточне рішення у цій справі FDA планує винести до 15 червня.

Деякі лікарі вважають Truvada проривом на шляху до покінчення з епідемією СНІД. Інші кажуть, що це може дати людям оманливе відчуття безпеки і призвести до зменшення використання презервативів, які є найбільш надійним і найефективнішим захистом проти зараження ВІЛ/СНІДом.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG