Спеціальні потреби

Президент Карзай повернувся до Афганістану після кривавих атак


Після кривавої атаки в Кабулі
Після кривавої атаки в Кабулі

Президент Афганістану Гамід Карзай, скасував візит до Великобританії і негайно повернувся на батьківщину після того, як у результаті двох бомбових атак там загинуло щонайменше 59 людей.

Карзай повернувся до Кабула в середу та мав зустріч із деким із понад 160 осіб, які були поранені під час вибухів. Президент брав участь у міжнародній конференції у Бонні.

Молільники зібралися на похорон убитих у Кабулі, де у вівторок щонайменше одна самогубна атака спричинила смерть 55 осіб, включно з американцем. Вибух стався неподалік мечеті Абул Фазел, коли шиїтські молільники зібралися для відзначення Ашури, найважливішого дня у календарі мусульман-шиїтів.

Другий вибух стався біля мечеті в місті Мазарі-Шаріф, що в північному районі Афганістану. Поки що неясно, чи цей вибух також був скерований проти мусульман-шиїтів.

У середу у південній провінції Гельманд вибухнула закладена на дорозі міна. Загинуло щонайменше 19 пасажирів автобуса. Серед убитих було п’ятеро дітей.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG