Спеціальні потреби

Карзай заявив, що його адміністрація отримує від Ірану гроші


Президент Афганістану Гамід Карзай
Президент Афганістану Гамід Карзай

У понеділок президент Афганістану Гамід Карзай визнав, що його канцелярія отримує значні суми грошей від Ірану, проте назвав ці виплати прозорою формою допомоги.

У розмові з кореспондентами у Кабулі, Карзай сказав, що Іран передав його канцелярії готівку в сумі до 975 тисяч доларів для покриття діяльності уряду. Він заявив, що ця допомога не зберігалася в таємниці і не відрізняється від грошових виплат, які Афганістан отримує від США.

Президент Карзай коментував статтю в газеті «New York Times», у якій зазначалося, що глава його адміністрації Умар Даудзай отримував гроші від Ірану з метою «пропагування іранських інтересів» у президентському палаці.

Карзай заявив, що Даудзай приймав ці гроші, виконуючи президентські розпорядження.

Цитуючи неназваних осіб газета пише, що Іран використовує свої впливи, аби «забити клин» між афганцями та їх американськими і НАТОвськими друзями.

Посольство Ірану в Афганістані відкинуло повідомлення, називаючи його «безглуздим і образливим».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG