Спеціальні потреби

Генерал Петреус залишив посаду командувача сил НАТО в Афганістані


Генерал Дейвид Петреус (зліва) і новий командувач міжнародних сил в Афганістані генерал Джон Аллен
Генерал Дейвид Петреус (зліва) і новий командувач міжнародних сил в Афганістані генерал Джон Аллен

Американський генерал Дейвид Петреус, який протягом року був командиром сил НАТО в Афганістані, офіційно передав пост командувача міжнародних сил своєму наступнику, американському генералу Джону Аллену.

Передача повноважень відбулася в понеділок під час церемонії в столиці Афганістану Кабулі.

Останнім часом Аллен був заступником командувача Центрального командування США. Під час церемонії в Кабулі він сказав, що хоче бачити в Афганістані безпечніші та стабільніші умови, «вільні від екстремізму й тероризму», які переслідують країну.

Генерал Петреус залишає Афганістан, щоб зайняти посаду директора Центрального розвідувального управління. Він замінює на посаді Леона Панетту, який став новим міністром оборони США.

Тимчасом в Афганістані продовжується хвиля насильства. Північноатлантичний союз повідомив про смерть трьох своїх військовослужбовців, які загинули в понеділок у результаті вибуху у східному районі країни.

У неділю афганські посадовці повідомили в Кабулі про смерть у результаті атаки високопоставленого радника президента Гаміда Карзая і члена парламенту.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG