Спеціальні потреби

Війська НАТО можуть залишитися в Афганістані і після 2014 року


Війська НАТО можуть залишитися в Афганістані і після 2014 року
Війська НАТО можуть залишитися в Афганістані і після 2014 року

Старший цивільний представник НАТО в Афганістані заявив про можливість залучення сил Альянсу до окремих бойових операцій і після 2014 року.

Марк Седвіл заявив у Кабулі, що передача контролю від міжнародних сил до афганців може тривати до 2015 року, та навіть далі.

2014 рік був визначений президентом Афганістану Гамідом Карзаєм як дата, коли передбачалося передати повний контроль над безпекою в країні до рук афганських військових. Седвіл назвав 2014 рік «роком зміни» напрямку міжнародної місії.

Це - не перша заява найвищого командування НАТО, яка свідчить про рішення залишати значну військову присутність в цій країні протягом тривалого часу, незважаючи на плани щодо поступового виведення солдатів.

Зокрема, Канада у вівторок підтвердила, що до 950 військових інструкторів та допоміжних військ залишиться в цій країні до 2014-го року після того, як бойова місія цієї країни в Афганістані спливе у 2011-му році.

Заява надійшла в той час, коли адміністрації у Вашингтоні та Кабулі намагаються применшити розбіжності щодо бачення військової тактики НАТО. Міністр оборони США Роберт Ґейтс у вівторок заявив, що недавня критика Карзаєм тактики НАТО лише свідчить про його втому від років війни.

Минулого тижня Карзай заявив в інтерв’ю газеті "Вашингтон пост", що інтенсивність та розмах операцій НАТО лише наражають на ризик роздмухати дії Талібану.




  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG