Спеціальні потреби

Втрати військ США в Афганістані перевищили 2000


Згідно з найостаннішими даними, кількість вбитих американських військовослужбовців під час понад 10-річної війни в Афганістані перевищила 2000, із них більш ніж половина загинула протягом останніх 27 місяців.

Зростання кількості жертв зафіксовано після того, як президент Барак Обама відправив в країну кілька тисяч додаткових американських військовослужбовців для підсилення військової операції очолюваної США міжнародної коаліції проти бойовиків.

Американські військовослужбовці залишають Афганістан, разом з підрозділами інших країн. Згідно з планом, до 2014 року має бути завершено процес передачі афганським силам контролю за безпекою їх країни.

Від початку війни у 2001 році, армія Афганістану та поліцейські сили країни також зазнали значних втрат. Згідно з даними, з 2007 року загинуло понад шість з половиною тисяч службовців афганських сил безпеки.

ООН повідомляє, що за цей самий період часу понад 13 тисяч афганських цивільних осіб загинуло в результаті конфлікту.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG