Спеціальні потреби

НАТО: нападник у формі афганської армії вбив двох солдатів коаліції


Антиамериканські протести у Кабулі
Антиамериканські протести у Кабулі

За повідомленням НАТО, на сході Афганістану чоловік у формі афганської армії застрелив двох військовослужбовців міжнародної коаліції. Тим часом, в країні вже третій день поспіль тривають протести проти спалення на військовому об’єкті НАТО священної для мусульман книги Коран.

Угруповання Талібан закликало афганців нападати на іноземні військові бази та вбивати, захоплювати в полон і катувати військовослужбовців з країн Заходу, аби помститися за наругу над Кораном.

Обгорілі примірники Корану знайшли афганські робітники, що забирали сміття з військової бази у Баграмі. Уряд США та американське командування силами НАТО в Афганістані вибачилися за інцидент і запевнили, що священні книги спалили “помилково”.

Президент Афганістану Гамід Карзай закликав афганців до спокою кажучи, що громадяни мають право протестувати, проте їм не слід вдаватися до насильства.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG