Спеціальні потреби

Арештовані кошти олігарха Абрамовича Канада хоче спрямувати на відбудову України


Архівне фото: Роман Абрамович, російський олігарх, який наразі перебуває під міжнародними санкціями
Архівне фото: Роман Абрамович, російський олігарх, який наразі перебуває під міжнародними санкціями

Канада розпочинає процес конфіскації арештованих активів російського підсанкційного олігарха Романа Абрамовича. Йдеться про 26 млн доларів США, які планують спрямувати на відновлення України, йдеться в заяві МЗС Канади.

"У разі конфіскації, отримані кошти можуть бути використані для відновлення України та компенсації жертвам незаконного та невиправданого вторгнення путінського режиму", - повідомляє МЗС Канади.

Підсанкційні активи належать компанії Абрамовича Granite Capital Holdings. Глава МЗС Канади Мелані Жолі планує звернутися до суду із запитом про постійну конфіскацію цих коштів на користь країни.

Це перший випадок, коли Канада застосовує закон, який дозволяє за рішенням суду конфісковувати активи, що перебувають під санкціями. В уряді Канади наголошують, що країна є першою серед G7, що запроваджує такі заходи, демонструючи свою рішучу відданість Україні, її відбудові та притягненню до відповідальності тих, хто наживався на режимі президента Путіна та підтримував його.

«Від початку війни ми попереджали Путіна та його посібників, що вони не зможуть сховатися від наслідків своїх дій. Безкарність ніколи не була можливістю, і Канада продовжуватиме тиснути на російський режим і тих, хто отримав вигоду від варварського вторгнення Путіна в Україну. Оскільки українці продовжують відважно боротися за повернення землі, яка їхня по праву, ми підтверджуємо наш обов’язок - підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», - зазначила Жолі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG