Спеціальні потреби

Позицiя уряду США щодо використання бiопалив


Мiнiстерство енергетики США пiдрахувало, що протягом 2007 року, завдяки виробництву i використаню бiопалив, уникнено викид в атмосферу 13-ти мiльйонiв тонн парникових газiв. Втiм висловлюються i занепокоєння потенцiйними наслiдками виробництва бiопалив на запаси зернових та цiни на продовольчi товари.

Згiдно з Мiнiстерством енергетики США, виробництво бiопалив було лише незначним фактором у нинiшньому пiдвищеннi цiн на продовольчi товари, при чому розробка нових технологiй повинна заспокоїти критикiв, якi вказують на небезпеку гонки мiж виробництвом бiопального та продовольчими товарами.

Таких критикiв намагається заспокоїти, зокрема, мiнiстр сiльського господарства США Ед Шейфер:

«Вищi цiни на пальне стали вiдчутними не лише для тих, хто користується транспортом. Вони також серед головних факторiв пiдвищення цiн на продовольчi товари. Згiдно з Мiжнародним агентством енергетики, завдячи бiопаливам скорочено споживання сирої нафти на один мiльйон барелей щоденно».

Сполучленi Штати планують видiлити понад мiльярд доларiв на дослiдження, розробку та демонстрацiю нових технологiй, основаних на використаннi целлюлозних матерiалiв – таких як стружка, просо, вiдходи кукурудзи та iншi харчовi вiдходи.

Пiдтримка дослiджень у цiй галузi – лише один iз заходiв, яким уряд США намагається забезпечити себе i свiт чистими та вiдновлюваними джерелами енергiї.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG