Спеціальні потреби

У Києвi поширюється компромат на Ющенка - 2004-10-05


Київ – 4 жовтня. Сьогодні у Києві розповсюджували листівки та календарики, що компрометують кандидата в Президенти Віктора Ющенка. Це продукція, яку опозиційні депутати знайшли на фірмі Новий друк. Як виявилося, відношення до цієї структури має син одного з керівників штабу Януковича В`ячеслав Пустовойтенко.

Ющенко на фоні американської символіки та напис – За Бущенка. Це один із екземплярів із цілої серії друкованої продукції, яку цими вихідними знайшли у друкарні Новий друк. Сьогодні все це вже роздавали у Києві. Як з`ясувалося, відношення до фірми Новий друк має син Валерія Пустовойтенка. Він приїздив на фірму, коли туди увірвалися депутати з опозиції. Тепер він твердить, що вони його побили. Валерій Пустовойтенко на координаційній нараді в парламенті звинуватив своїх коле г у нанесенні тілесних ушкоджень. Він каже, що ті плакати не – проти Ющенка, а за Януковича. Ось як це коментує керiвник виборчої кампанiї Ющенка - Олександр Зінченко:

«Тут є навіть порнорафічні плакати. I я заявляю, що 9 тонн - це продукція на 5 мільйонів. Економічні ознаки злочину абсолютно зафіксовані. Не сплачено податок… це не просто питання закону про вибори, а це кримінальний злочин. Стався злочин, треба виїхати… людям, які його зафіксують. А так - злочин відбувається і ніхто не виїжджає».

Комітет виборців України каже, що розповсюдження таких агіток суперечить закону України і звертається до правоохоронних органів з проханням розслідувати цю справу. Зважаючи на новий поворот кампанії, тепер пов`язаний із наглядною агітацією, Олександр Зінченко каже, що це найбрудніша виборча кампанія за час незалежності України. Він заявляє, що проти опозиційного кандидата Віктора Ющенка задіяні й інші форми дискредитації. Зінченко продемонстрував заяву лікарів австрійської клініки, які категорично спростовують інформацію про те, що хвороба Ющенка не пов”язана з отруєнням. Відтак штаб кандидата вимагає від всіх, хто поширював цю інформацію спростування:

«В цій заяві наводяться документи - я готовий продемонструвати і надати матеріали, підписані керівниками цієї кліники - що матеріяли, витоки цієї інформації, знаходяться за межами кліники; керівництво кліники немає відношення до цих висновків, до цих матеріалів; такі матеріали ми - цю фалшивку - вимагаємо спростування. Спростування від усіх інформаційних джерел, які розповсюджували інформацію з посиланням на піар-компанію - я називаю назву цієї компанії - Трімедіа».

Олександр Зінченко твердить, що телеканали, висвітлюючи історію з отруєнням Ющенка, порушили низку законів, і відтак Нацрада має всі підстави призупинити їх діяльність.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG