Спеціальні потреби

«Вибiр України» - стаття Ющенка на сторiнках Wall Street Journal - 2004-08-25


Вашингтон - 24 серпня. В день незалежностi України в європейському виданні газети Волл Стріт Джорнал вийшла стаття Віктора Ющенка під назвою «Вибiр України». У ній кандидат на президентське крісло Віктор Ющенко згадує про піднесені та сповнені надії настрої українського народу 13 років тому, коли 90 відостків населення всенаціональним референдумом підтримали проголошення Україною незалежності. Сьогодні, стверджує Ющенко, переважна більшість українців, 77 відсотків, вважають, що Україна рухається у хибному напрямку.

Наразі, як і 13 років тому, каже політик, український народ стоїть перед вибором. А обирати українцям доведеться між країною, заснованою на сталих цінностях європейських демократій та правлячим режимом, єдиною метою якого є збереження нинішньої тоталітарної системи, - пише Ющенко.

Опозиційний кандидат зазначив, що український народ хоче змін, і хоче їх мирним шляхом, як і 13 років тому. Люди прагнуть покласти край корупції, хочуть мати чесну, оплачувану роботу та президента, якому вони можуть довіряти.

«Я певний, - пише політик, - що український народ керуватиметься у своємі виборі власним сумлінням та обере демократичні цінності. Однак нещодавні події показали, що сила на боці того, хто рахує голоси, а не тих, хто їх віддає». У зв`язку з цим лiдер «Нашої України» звертається до міжнародної спільноти з проханням допомогти забезпечити проведення чесних та прозорих виборів восени, закликаючи європейські країни та міжнародні організації надіслати до України якомога більше спостерігачів. В свою чергу, наголосив Віктор Ющенко, його виборча коаліція вже підготувала сто тисяч громадян для роботи на місцевих виборчих дільницях.

На закiнчення своєї статтi у Волл стріт джорнал Вiктор Ющенко заявляє, що на сьогоднішній день демократичні сили в Україні вже готові забезпечити запровадження та захист європейських цінностей в країні, що в свою чергу стане прикладом для інших країн Спiвдружностi незалежник держав.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG