Спеціальні потреби

Микола Томенко прогнозує порядок переможцiв першого туру - 2004-07-07


Київ – 6 липня. Народний депутат, директор Iнституту політики Микола Томенко прогнозує, що до першої п`ятірки кандидатів у Президенти увійдуть: Ющенко, Янукович, Симоненко, Мороз та Вітренко.

Початок президентської виборчої кампанії традиційно супроводжуються оприлюдненнями рейтингів кандидатів та прогнозів соціологів. Одним з перших своїми думками з приводу майбутнього рейтингу кандидатів у Президенти поділився народний депутат, директор Інституту політики Микола Томенко:

«Перед закінченням першого туру: Ющенко – перший, Янукович - другий, Симоненко – третій, Мороз – четвертий, Вітренко - п’ята, Ржавський – шостий, Душин – сьомий, Базилюк – восьмий. Хоча, чесно кажучи те, що нижче п’ятого, ну, при всій повазі, звичайно, але ви розумієте, що все ж таки мова йде про соті, десяті... Взагалі у мене колись була ідея запропонувати політикам, так само брати на себе якісь обов’язки. Для тих, хто набере менше одного відсотка, я б, наприклад, от зараз модно всякі пакти підписувати, договори і так далі. Я б запропонував кандидатам у Президенти підписати якісь договори, що якщо вони набирають менше одного відсотка, вони завершують політичну кар’єру. Мій підхід який? Я спокійно до них ставлюсь, але український народ мучиться.

Томенко також відзначив тенденцію, яка сьогодні існує в українському суспільстві. На його думку, з кожними наступними президентськими виборами, кандидати від опозиції набирають все меншу кількість голосів:

«Наприклад Олександр Мороз набрав спочатку 13 % з копійками, потім одинадцять з копійками, тепер набере менше. Скажімо, Симоненко набрав там 27 з чимось, тепер набере менше. Вітренко набрала майже 11%, тепер набере менше. Я абсолютно переконаний у цій тенденції. Ну, діюча влада, я думаю тут тенденції – інші. Розумієте, що Леонід Кучма вдруге набрав більше, ніж вперше. Ну і це зрозуміло, мова йде про діючого президента країни і тут ця закономірність на мою думку не діє».

Директор Iнституту політики також спрогнозував складну ситуацію для ЗМІ під час президентської кампанії, зазначивши, що попри мораторій на перевірки медіа на час передвиборчих перегонів, тиск чиниться на економічні складові, чому комітет свободи слова не в змозі запобігти. В той же час він відзначив, що початок кампанії вже засвідчив, що значна кількість ЗМІ з тих чи інших причин припускаються грубих порушень чинного законодавства.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG