Спеціальні потреби

Кучма назвав призначення Зінченка керівником виборчої кампанії Ющенка блискучою спецоперацією СДПУ(о) - 2004-06-25


Президент України Леонід Кучми не лишився осторонь коментарів з приводу призначення віце-спікера Олександра Зінченка головою виборчої кампанії Віктора Ющенка. Перебуваючи в Артеку, Кучма напівжартома-напівсерйозно назвав перестановку в «Нашій Україні» блискучою спецоперацією СДПУ(о).

Кучма сказав, що в конфіґурації політичних сил перед президентськими виборами спостерігаються незначні зміни, однак основні політичні гравці залишилися. На думку Президента, конфіґурація політичних сил у країні змінюватиметься до самих виборів.

Призначення віце-спікера Олександра Зінченка на посаду керівника виборчої кампанії Віктора Ющенка не брався коментувати хіба що лінивий. СДПУ(о) у контрольованих мас-медіа стверджували, що Зінченко завжди провалював усі завдання, які йому доручали, тому навряд чи нове кадрове надбання «Нашої України» піде їй на користь.

Крім того, віце-спікера звинувачували у далекоглядних планах, в яких він змінює одну правлячу силу на іншу, яка має достатньо шансів на отримання цієї влади в майбутньому.

Тимчасом у «Нашій Україні» до всіх заяв влади ставляться спокійно і своє рішення щодо призначення Зінченка на посаду керівника виборчої кампанії Віктора Ющенка вважають правильним кроком. За словами керівника офісу лідера «Нашої України» Олега Рибачука, така реакція Президента свідчить про правильність вибору:

«Відчувається повна розгубленість серед тієї команди, яка пише темники для каналів. Центральні канали мовчали, повна істерія в есдеків. Ці коментарі про те, що дякувати Богу… ну, зрозуміло, це – істерика, це – не позиція.

Ми вважаємо, що і призначення Зінченка говорить про те, що ми приступаємо до активної фази виборчої кампанії. Ми продемонстрували, що ми зробили структуру, яка дозволяє будь-якому політичному партнеру, не залежно від минулого, який розуміє, що йдуть вибори і на цих виборах вирішується ну дійсно все, доля нації як мінімум на 10 років, а то й на більше, які стоять на демократичних позиціях в не затасканому колі, тому що зараз у нас демократами будуть всі і всі будуть опозиціонерами, це вже зрозуміло, а дійсно ті люди, які визначились, ті політичні сили, які визначились, вони є нашими союзниками і ми будемо бачити їх у своїй кампанії.

Прихід Зінченка викликав істерику в цьому таборі. Він неочікуваний, це дуже сильний крок, і коментар Президента підтверджує, що це був правильний крок».

У «Нашій Україні» дуже високо оцінюють професійні якості та досвід Олександра Зінченка. Саме тому на нього покладено організацію робіт аналітичних служб, керівництво спецпроектами, реакція на події, що відбуватимуться під час виборчої кампанії.

Відео - найголовніше

МВФ: Важливо, щоб українські біженці повернулись. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00
XS
SM
MD
LG