Спеціальні потреби

Український парламент не може далі розглядати зміни до Конституції, оскільки існує звернення до суду щодо непровомірності голосування 24-го грудня, заявила Юлія Тимошенко. - 2004-02-05


Юлія Тимошенко каже, що після голосування руками за конституційні зміни тоді ще троє лідерів фракцій – Ющенко, Мороз і Тимошенко, звернулися до Печерського районного суду зі скаргою на дії голови Верховної Ради Володимира Литвина. Таку скаргу Тимошенко називає серйозним аргемунтм опозиції, який має зупинити подальше запровадження конституційної реформи.

Юлія Тимошенко: «Подання скарги зобов'язує Печерський районний суд терміново повідомити Конституційний суд і Конституційний суд не має права розглядати зміни до Конституції, доки не буде рішення Печерського суду. Ми залучили двісті депутатів до цієї скарги і суд всіх їх має вислухати».

Юлія Тимошенко не виключає, що судове провадження скарг не завадить далі провадити реформу більшості та лівим фракціям. У такому разі конституційні зміни будуть не законними і можуть бути скасовані після виборів, вважає вона.

Юлія Тимошенко: «Рано чи пізно незалежно від подальших голосувань після виборів демократичного Президента все це буде скасовано. Стара Конституція буде діяти». Головну увагу лідер БЮТ приділяє президентським виборам і сподівається на формування якнайширшої опозиційної коаліції, можливо навіть заучасті не лише соціалістів, але й комуністів. Втім, якщо трійку не вдасться зберегти, двійка, тобто «Наша Україна» Ющенка та блок Тимошенко будуть разом, каже опозиціонерка.

Юлія Тимошенко: «Все, що ми маємо зробити – це зосередитися на президентських виборах і зробити все, аби три сили, незважаючи на те, що соціалісти проголосували за реформу, висунули єдиного кандидата. Трійка потрібна, аби виграти у першому турі президентські вибори».

Втім, соціалісти та комуністи досить обережно коментують такі заяви своєї колишньої союзниці. Поки що вони більше переймаються запровадженням політреформи, яка залишається головним каменем спотикання для опозиції. Наразі комуністи та соціалісти збираються активно працювати у конституційній комісії, що доопрацьовуватиме проект реформи до остаточного схвалення. Своїх представників туди відрядила і «Наша Україна». Блок Тимошенко Конституційну комісію ігнорує, демонструючи цим своє ставлення до ініційованої Леонідом Кучмою політреформи.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG