Спеціальні потреби

Одеська область активно готується до курортного сезону - 2003-06-03


Нині інвестиційний потенціал рекреаційно-туристичної сфери Одеської області досягнув 12 мільйонів доларів. Про це повідомив заступник керівника управління туризму та курортів Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків облдержадміністрації Дмитро Заболотний. За його словами, дане управління під його керівництвом планує розвивати активну діяльність з залучення інвестицій. „Розроблена спеціальна програма і форма для здійснення цих завдань. Щороку проводяться обширні заходи, пов'язані з розвитком інвестиційної активності власників об'єктів туристичного і санаторно-оздоровчого призначення” – додав Дмитро Заболотний.

Кількість іноземних туристів, які відвідують Одеську область, за його ж словами, щороку збільшується. У якості прикладу, пан Заболотний навів кількість попередніх замовлень заходу іноземних круїзних суден до портів Одеської області. Планується, що цього року в українську дельту Дуная зайдуть 42 іноземних круїзних судна, на яких буде 27 – 30 тисяч туристів. „Це говорить про те, що іноземні громадяни відчувають в Україні стабільність, зацікавлення до туристичних можливостей Одеської області” – підкреслив Дмитро Заболотний.

Він наголосив, що до прийому і обслуговування туристів готові 70% закладів для оздоровлення та санаторіїв регіону. Нині триває офіційне відкриття курортних закладів, які цього року мають можливість прийняти одночасно до 100 тисяч туристів та відпочиваючих. Подивитися в Одеській області справді є на що. Це і мальовничий заповідник „Дунайські плавні” зі справді унікальною природою, і містечко Вілкове, Кілійського району – яке в народі, вже тривалий час, називають „УКРАЇНСЬКОЮ ВЕНЕЦІЄЮ”, і старовинне місто Білгород Дністровський, якому вже 2500 років, з турецькою фортецею та Хаджебеєвським лиманом навколо, відомі морські курорти Сергіївка, Затока, Кароліно-Бугаз...

Про те, наскільки готова Одеса до курортного сезону дізнатися було досить важко. У міському управлінні у справах туризму не знайшлося нікого, хто міг би розповісти про готовність Одеси до прийому туристів влітку 2003 року. Народний депутат України, якого вже неодноразово обирали до парламенту в Одесі, Юрій Кармазин, вважає, що Одеса готова нині прийняти на літній відпочинок лише заможніх людей. „Санаторії, де полюбляли оздоровлюватися люди з середнім життєвим рівнем, в Одесі нині закриті або розпродані. Місто не підготовлене до літа 2003 року для громадян України з багатьох областей країни”.

На заваді є і якість морської води. Обласна санітарно-епідеміологічна служба, через регіональні засоби масової інформації, вже неодноразово повідомляла про заборону на купання на кількох популярних серед одеситів і гостей міста пляжах – „Аркадія” (де розміщено чи не найбільшу кількість закладів для літнього відпочинку) та 13, 16 станції Великого Фонтану... Чимало пляжів вже сьогодні є забруднені, сміття за відпочиваючими ніхто не прибирає.

Спроби активістів міської організації „Громадський контроль” звернути увагу влади на проблеми курортної зони Одеси - залишаються без належного реагування. Але, літо 2003 року вже притягує до причорноморського міста велику кількість відпочиваючих і пляжі стрімко заповнюються.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG