Спеціальні потреби

Арешти серед військових офіцерів у Туреччині


Турецькі органи влади арештували ще 18 високих рангом військових офіцерів за підозрінням у причетності до змови з метою повалення уряду.

Турецькі засоби масової інформації повідомили в п’ятницю, що – за одним винятком – всі арештовані служать тепер у збройнах силах країни.

Від понеділка, коли розпочалися арешти, звинувачено понад 30 колишніх і нинішніх військовиків у змови з метою вчинити державний переворот.

В п’ятницю вранці, у телевізийному зверненні, прем’єр-міністр Реджеп Таїп Ердоган попередив, що «ніхто не є вище права».

Турецькі офіційні особи твердять, що причетні до змови особи почали планувати державний переворот у 2003 році з метою усунення від влади недавно обраний оснований на ісламізмі уряд.

Збройні сили вже багато років вважають себе захисником світської турецької держави. Від 1960 до 1997 року військові усунули від влади в Тучеччині чотири уряди.

У четвер прем’єр-міністр Ердоган і президент Гюль мали приблизно тригодинну зустріч з військовим командиром генералом Ільчером Басбугом.

Прем’єр-міністр заявив, що зустріч була корисною. Він також відкинув заклики опозиції до проведення дострокових виборів.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG