Спеціальні потреби

Критика придушення іранської опозиції - посилюється


Іранські офіційні особи осуджують міжнародну критику на адресу уряду в Тегерані за нещадну спробу придушення в неділю протестів національної опозиції.

У вівторок спікер іранського парламенту Алі Лариджані прочитав заяву від імені законодавців, у якій сказано, що президент Барак Обама заплямив себе підтримкою іранської опозиції.

У понеділок президент Обама осудив «насильницьке і невиправдане придушення невинних іранців». Він також висловив «глибоке захоплення з приводу відваги і переконання іранців», які намагаються скористатися загальними правами».

Також міністр закордонних справ Великобританії Дейвид Мілібанд високо оцінив «велику відвагу» іранських демонстрантів.

Тимчасом Міністерство закордонних справ у Тегерані викликало у вівторок британського посла, щоб висловити йому незадоволення з приводу іноземного втручання в іранські справи. Британський уряд заявив, що його посол рішуче відповів на будь-яку критику і закликав Іран шанувати права людини.

Державне іранське телебачення, посилаючись на слова міністра закордонних справ Манучера Моттакі, також заявило, що Великобританія отримає «удар в лице», якщо не припинить, за його словами, ці «нісенітниці».

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG