Спеціальні потреби

У Сеулі проходили протести проти режиму КНДР





У день прибуття президента Барака Обами до Сеула правозахисні групи організували акції протесту проти режиму Північної Кореї. Правозахисники вимагали від американського президента виступити на захист людських прав у КНДР.

Демонстранти з американськими і південнокорейськими прапорами та портретами Барака Обами зібралися біля американського посольства у Сеулі. Вони висловлювали протест проти політики Північної Кореї та брутальної поведінки режиму Пхеньяна щодо політичних дисидентів. Учасники мітингу вигукували гасла на кшталт «Скинути Кім Чен Іра» та різали плакати з його обличчям. Поліція намагалась утримати їх від агресивних дій, але безуспішно. Вони таки зуміли спалити прапор Північної Кореї.

Говорить засновник групи «Руки допомоги Кореї» Тим Пітерс:
«Ми знову закликаємо президента Обаму, як захисника прав людини та індивідуальних свобод, і чим славиться Америка, голосно і чітко стати на захист прав мешканців Північної Кореї».

Окрім захисту прав людини демонстранти вимагали від президента Обами припинити війну в Афганістані. На заклик США та країн НАТО уряд у Сеулі має намір надіслати додатковий військовий та цивільний персонал до Афганістану. Але багато південнокорейських політиків не задоволені цим рішенням.

Одним із них є високопосадовець Ліберально-демократичної партії Південної Кореї Лі Янг Сун:

«Президент Обама вселив багато сподівань людям усього світу. Але обіцянка не надсилати військових до Афганістану була викинута як старе взуття. Я не можу приховувати свого розчарування візитом президента Обами до Південної Кореї».

Південна Корея – ключовий союзник США у регіоні – також надіслала своїх солдатів до Іраку, які перебували там з 2003 по 2008 рік. Південна Корея була останньою зупинкою відвідин президентом Обамою азійських країн.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG