Спеціальні потреби

Обама: необхідні нові варіанти стратегії щодо Афганістану


Чільний представник Білого дому повідомив, що президент Обама закликає свою команду радників з питань національної безпеки опрацювати нові варіанти планів щодо стратегічних дій США в Афганістані.

Обама звернувся із таким закликом у середу під час найостаннішого перегляду політики його адміністрації щодо Афганістану. Речник Білого дому сказав, що Обама доручив своїм радникам визначити як і коли американські війська зможуть передати відповідальність за безпеку країни урядові в Кабулі.

Втім, посол США в Афганістані Карл Айкенберрі висловив глибоке застереження щодо надіслання додаткових військ до Афганістану. Посадовці кажуть, що минулого тижня Айкенберрі відправив до Вашингтона дві засекречені телеграми, в яких висловив сумніви щодо керівництва Гаміда Карзая. Афганського президента звинувачують у тому, що, за його правління, поширюється корупція.

У 2006 і 2007 роках Карл Айкенберрі служив командуючим військами США в Афганістані. Його призначено на посаду посла в Афганістані на початку цього року.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG