Спеціальні потреби

Вселенський Патріарх Варфоломій відвідав США





Духовний лідер понад 300 мільйонів православних християн у світі – Константинопольський Патріарх Варфоломій нещодавно відвідав американську столицю. На порядку денному візиту Вселенського Патріарха також було питання кліматичних змін на планеті.

Це був перший візит Вселенського Патріарха Варфоломія до США з часу обрання Барака Обами президентом країни. Під час свого виступу у Вашингтоні святіший закликав американських лідерів вдатися до сміливих і негайних дій у боротьбі за збереження довкілля:

«Ми не можемо більше залишатися пасивними спостерігачами у цих важливих дебатах. Якщо ми хочемо зберегти нашу планету, усі мусять чимось пожертвувати».

Патріарх зазначив, що ставлення до довкілля відображає те, як люди ставляться один до одного:

«Ми мусимо переосмислити поняття взаємозв`язку – те, що до нас врешті ставитимуться так само, як ми ставимося до людей і до природи».

Під час свого двотижневого візиту до Сполучених Штатів патріарх Варфоломій зустрівся з президентом Бараком Обамою, віце-президентом Джозефом Байденом, спікером Палати представників Ненсі Пелосі.

На думку патріарха Варфоломія, ще не пізно вдатися до дій. Святіший висловив сподівання, що більш конкретний план дій буде прийнято під час конференції ООН щодо кліматичних змін у Копегагені, яка запланована на грудень:

«Ще не пізно. Божа справа має неймовірну лікувальну силу. Лише за одне покоління ми можемо відновити Землю задля майбутнього наших дітей. Хай це покоління розпочнеться сьогодні».

Вселенський патріарх Варфоломій зазначив, що прагнення зберегти нашу планету для майбутніх поколінь має бути вище за розбіжності у політиці та релігії.



Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG