Спеціальні потреби

Північна Корея атакує комп’ютерні мережі США і Південної Кореї


Засоби масової інформації Південної Кореї повідомляють, що розвідувальне агентство країни звинуватило Північну Корею в тому, що в середині цього року вона провела комп’ютерні атаки, які вивели з ладу урядові та комерційні сайти у Південній Кореї і Сполучених Штатах.

Південнокорейське інформаційне агентство Йонхап повідомило, що директор Національної розвідувальної служби сказав цього тижня законодавцям, що адресою Інтернету, з якої запущено атаки, користується Міністерство телезв’язку КНДР. Він додав, що встановлено, що атаки запущено з Китаю, але з адреси, яку здано в оренду північно-корейському міністерству.

Під час атак, які сталися в липні, десятки важливих урядових і ділових адрес Інтернету працювали повільнішим темпом або вийшли з ладу з приводу злісних програм, впроваджених у приватні комп’ютери. Ці атаки спричинили перебої у роботі мереж, які мали вплив на працю комп’ютерів у Білому домі, а також у Блакитному будинку президента Південної Кореї.

Службовці південнокорейської розвідки відмовились коментувати ці повідомлення. У час атак, за словами південнокорейських службовців, головне підозріння впало на Північну Корею.

Експерти кажуть, що в той час, як більшість бідного населення Північної Кореї позбавлена доступу до Інтернету, Пхеньян утримує елітну частину хакерів, які ведуть комп’ютерну війну в Інтернеті, намагаючись проникнути у військові мережі Сполучених Штатів і Південної Кореї для зібрання конфіденційної інформації і припинення зв’язку.

Слідчі в Сеулі кажуть, що особи, причетні до атак на Південну Корею і Сполучені Штати, мали доступ до файлів у комп’ютерах, що були заражені під час атак. Слідчі кажуть, що хакери витяги з цих файлів і надіслати їх до щонайменше 416 комп’ютерів у 59 країнах світу.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG