Спеціальні потреби

І в Нью-Йорку є дика природа, яку треба захищати





Любов до дикої природи змушує багатьох американців переїжджати до західних штатів, таких як Вайомінг, Каліфорнія і Колорадо, де розташовані найбільші у США національні парки та ліси. Одначе американка Сара Окван вирішила захищати дику природу там, де її обмаль – у місті Нью-Йорк.

Для більшості людей Нью-Йорк асоціюється з хмарочосами і натовпами людей. І мало-хто знає, що в місті є чимало парків, загальна площа яких становить майже одинадцять тисяч гектарів.

Сара Окван працює директором відділу, що доглядає за парками Нью-Йорка. Для Сари це робота, про котру вона могла лише мріяти:

«У дитинстві я завжди приносила тваринок додому. Я приносила додому яйця і пробувала виводити звірят в інкубаторі».

Сара також керує роботою природничих центрів в п’яти районах Нью-Йорка і керує просвітньою програмою, яка має на меті навчати дітей захищати навколишнє середовище. Сара пояснює як ця програма працює:

«Їм прививається почуття єднання, почуття можливостей і контролю над своїм середовищем. На мій погляд, це плекає у дітей любов до природи».

Останніми роками Сара Окван поширила програми розваг на природі, як наприклад ночівлі просто неба, рибальство чи дослідження птахів-хижаків. Вона каже, що найбільш непомітна праця, яку виконують працівники парку, пов’язана зі захистом дикої природи:

«Час від часу в Мангаттені з’явиться койот. Раз нас покликали до району Квінс у зв’язку з появою буквально тисяч зелених жаб, які вийшли з каналізації в околиці школи. Ледве можна було ходити по стежках».

Сара Овкан каже, що вчити міське населення про природу не легко, але вона на це готова.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG