Спеціальні потреби

У Пакистані звільнено викрадених школярів


Пакистанські офіційні особи повідомили про звільнення школярів і вчителів, яких цього тижня викрали бойовики Талібану в північно-західному районі країни. За повідомленням, 46 учнів і двох учителів звільнено після переговорів за участю племінних старійшин.

Поліція повідомила, що також у північно-західній частині Пакистану екстремісти висадили в повітря школу для дівчат. Інцидент стався в районі за 10 кілометрів від Пешавара. Про жертв не повідомлялося, тому що школи в цей час закриті.

З окремих подій… спеціальний американський представник Ричард Голбрук відвідав біженців, які залишили свої домівки в результаті конфлікту між пакистанськими військами і талібами в долині Сват. Він відвідав табір у Мардані, що в північно-західному районі Пакистану, ознайомлювався з проблемами переміщених осіб, розмовляв про їх потреби щодо безпеки і гуманітарної допомоги.

У середу Голбрук повідомив, що Сполучені Штати планують додатково асигнувати 200 мільйонів доларів на допомогу приблизно двом з половиною мільйонам осіб, переміщених у результаті збройних дій.

Тим часом представник головнокомандувача збройних сил Пакистану генерал-майор Аттар Аббас заявив у середу, що потрібно ще два місяці для повного витіснення екстремістів з району.

Генерал Аджаз Аван сказав, що війська залишаться там протягом щонайменше року для втримання безпеки.

Минулого тижня пакистанські сили перебрали контроль над головним містом у долині Сват – Мінгорою. Генерал Аван сказав, що з військової точки зору, переміщені особи можуть уже повертатися до Мінгори, але що потрібно кілька тижнів для відновлення постач електрики і води.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG