Спеціальні потреби

Морґан Вільямс: 'Американські інвестори вірять в Україну'





Західна преса та експерти, які останні декілька місяців відносили Україну до п’ятірки країн, що найбільше постраждали від економічної кризи, починають бачити проміння світла у підірваній кризою економіці України. Англійське видання «Файненшел Таймс» пише: «Одна з найдепресивніших економік світу показує обережні ознаки відновлення. Після 25-% річного падіння національного валового продукту в Україні з’являються показники збільшення виробництва сталі і хороші перспективи на цьогорічний врожай».

Рекордними називають українські урядовці і показники товарообігу між Україною та США, які за підсумками 2008-го року сягнули майже шести мільярдів доларів. Інвестори Сполучених Штатів вклали в Українську економіку один мільярд 472 мільйони доларів. За словами президента Американсько-української бізнес-ради Морґана Вільямса, американські інвестори не збираються покидати Україну:

«Більшість інвесторів продовжують вірити в Україну. Це велика країна з населенням до 47 мільйонів людей, розміщена у критично важливому місті. Це найбільша економіка, що розвивається у Європі. Ніхто не хоче опинитись поза цим ринком, ніхто не хоче покидати цей ринок. І інвестори, члени нашої організації, не збираються покидати Україну і хочуть працювати на українському ринку через 10, і 15, і 20 років. Продажі деяких наших компаній в Україні впали лише на 10%. Більшість із них каже, що це важка криза, але вони спробують вижити і залишитись тут».

Інше за темою

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG