Спеціальні потреби

ФБР підозрює у причетності до тероризму 400 тисяч людей





Федеральне бюро розслідувань повідомило, що укладений урядом список осіб, запідозрених у причетності до терористичної діяльності, зріс до чотирьохсот тисяч осіб. Цей список використовують розвідувальні і правоохоронні агентства США у боротьбі з тероризмом. Список збільшується відколи у 2003-му році ФБР створило центр для того, аби зберігати та аналізувати інформацію про запідозрених у тероризмі людей.

Тисячі пасажирів скаржаться на постійні помилкові затримки в аеропортах, оскільки їх імена співпадають з іменами людей занесених у список. Список запідозрених у тероризмі осіб складають розвідка та різні агентства національної безпеки. Інформація надходить до спеціального центру ФБР де її аналізують і передають відповідним правоохоронним органам.

Правоохоронці пояснюють, що список – це один з інструментів боротьби з тероризмом. Його головна мета – забезпечити, щоб люди, імена яких занесені у список, пройшли відповідну перевірку, коли їх зупиняє поліція за порушення правил дорожнього руху, або коли вони прибувають до США із закордону.

Однак, критики кажуть, що список порушує права громадян. З 2007-го року 51 тисяча людей подала прохання про усунення зі списку. За даними ФБР, минулого року після проведення розслідування зі списку було викреслено 33 тисячі осіб. Втім, список залишається важливим інструментом у боротьбі з тероризмом не тільки для США. Американці діляться інформацією з правоохоронцями Канади, Австралії та інших країн, які борються з терористами.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG