Спеціальні потреби

Медведєв: Росія готова переглянути взаємини зі США


У рамках саміту Великої двадцятки Президент США Барак Обама проведе ряд двосторонніх зустрічей з ліерами інших держав. Однією з ключових серед них експерти вважають зустріч з Президентом Росії Дмитром Медведєвим.

Адміністрація Обами одразу після приходу до влади почала говорити про необхідність перегляду відносин з Росією. Спочатку віце-президент США Джозеф Байден заявив, що у двосторонніх відносинах необхідно натиснути кнопку перезавантаження. Потім державний секретар США Гілларі Клінтон подарувала макет такої кнопки міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову.

Прийшов час Президенту Росії сказати своє слово. І він це зробив, опублікувавши у вівторок власну статтю у газеті «Вашингтон Пост». У ній Дмитро Медведєв висловив готовність до початку нового етапу співпраці. Він закликав відкинути негативний досвід відносин між двома країнами і почати все з чистого листка. За словами Дмитра Медведєва, Америка та Росія - дві потужні країни, які мають розділити відповідальність за долю світу. Серед можливих проектів співпраці Президент Росії, який минулого тижня оголосив про початок модернізації російської армії, назвав продовження процесу роззброєння та контролю за нерозповсюдженням ядерної зброї і налагодження миру в Афганістані.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG