Спеціальні потреби

Обама виступив з другою прес-конференцією





На зустрічі з пресою, яка прямо транслювалася по всій країні, президент США Барак Обама серед іншого запевнив своїх співвітчизників, що вже помітні перші ознаки поступу на шляху до оздоровлення економіки.

На прес-конференції, яка проходила в Білому домі, Обама висловив упевненість, що нинішній рецесії дано зворотній хід, однак додав, що шлях не буде легким. «Ми вийдемо з цієї рецесії,… однак це забере свій час», - підкреслив президент.

Обама також сказав, що схвалення поданого його урядом федерального бюжету на наступний фінансовий рік, сумою у три трильйони шістсот мільярдів доларів, є «невід`ємною частиною» заходів, які прийнято для пожвавлення економіки.

Президент визнав, що бюджет безпрецедентний за своєю масштабністю, але наголосив, що передбачені ним витрати необхідні для того, щоби країна через 10-20 років знову не опинилася в кризі. Значні кошти в бюджеті, крім на економіку, виділено на реформу системи охорони здоров`я та освіту. Критикам, які назвали його бюджет безвідповідальним, він відповів, що кошторис включає дефіцит у трильйон триста мільярдів доларів, який він отримав від попередньої адміністрації.

Обама, крім цього, закликав американський народ надати урядові ширші повноваження для ефективнішого регулювання пов`язаних з фінансовим сектором структур.

В ході зустрічі з пресою, яка тривала 55 хвилин, порушувалися також проблеми безпеки на американсько-мексиканському кордоні та нові виклики у врегулюванні ізраїльсько-палестинського конфлікт у зв`язку з приходом до влади нового уряду в Ізраїлі. На здивування багатьох оглядачів, війни в Іраку та Афганістані не згадувалися.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG