Спеціальні потреби

У США проходять протести платників податків





У багатьох містах США пройшла хвиля протестів проти збільшення місцевих податків та проти надання урядової допомоги компаніям, які опинилися на межі банкрутства. Американські платники податків занепокоєні тим, що уряд неефективно використовує їхні гроші.

На демонстрацію протесту перед будинком Капітолію зібрались люди різного віку, однак об’єднувала їх спільна мета – висловити невдоволення останніми діями американського уряду.

Говорить віце-президент Фундації Джона Лока Бекі Ґрей: «Ми мусимо повернутися до тих основних цінностей, на яких було засновано цю країну».

Демонстранти кажуть, що почуваються обдуреними урядовцями, яких вони самі й обрали.

Учасник акції протесту Браєн Ірвін: «Політики, які зараз при владі, республіканці і демократи, – корумповані. Мені прикро це казати».

Фундація Джона Лока та організація «Американці за розвиток» допомагають проводити акції протесту по всій країні. Найбільше їх обурюють витрати з федерального бюджету.

Учасниця акції протесту Селест Кочран: «Пакет стимулювання економіки був прикрим шаржем. Ніхто його не читав. Ми не можемо продовжувати рятувати тих, хто зазнає краху».

Співорганізатор акції протесту Пейс Ален: «Шістдесят відсотків федерального бюджету – це благодійність, яка є невиправданою».

Співорганізатор акції протесту на Флориді та менеджер готелю Пейс Ален обурений не лише збільшенням федерального, але й місцевих податків. Наприклад у повіті Ліон пропонують накласти додаткові стягнення на перебування в готелі, аби забезпечити фінансування культурного центру.

Пейс Ален: «Бюджет нашого повіту не може цього забезпечити. Вони мусять знайти приватне фінансування для цього культурного центру».

Багато хто з учасників вважає кроки теперішньої адміністрації безвідповідальними.

«Мені прикро, що за це будуть платити мої внуки і правнуки. Це просто образливо» - сказав учасник акції протесту Браєн Ірвін.

Платники податків звернулися до урядовців місцевого та федерального рівня із закликами «Віддайте нам наші гроші, собі залиште здачу».

Учасниця протесту Селест Кочран: «Я почувалася так, ніби мої погляди ігнорують. Підбадьорює те, що інші люди почуваються так само».

Акції протесту триватимуть у різних містах США до 15-го квітня – останнього терміну подання податкових декларацій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG