Спеціальні потреби

НАСА намагається з`ясувати чи ми єдині у всесвіті





Американське національне управління аеронавтики і космосу - НАСА - планує експедицію з метою знайти відповідь на віддавнє запитання :«Чи є у космосі планети, сході на нашу?».

В ході експедиції «Кеплер» - названої так на честь німецького астронома 17-го сторіччя Йозефа Кеплера – на сонячну орбіту буде запущено телескоп для вивчення понад ста тисяч зірок сонячного типу.

Космічний апарат «Кеплер» планується запустити 5-го березня, з «Мису Канаверал» у Флориді, на борту ракети Дельта-Два .

Апарат «Кеплер» буде оснащений телескопом, спроектованим для встановлення періодичності сяйва зірок, спричинених планетами, що обертаються довкола них.

«Нам треба виміряти зміни в яскравості зірок – це схоже на виміри комахи, яка вночі повзе через автомобільні фари», - каже керівник місії «Кеплер»Джеймс Фенсон.

Ключовим завданням є виміряти довжину часу обертання планети довкола своєї зірки.

Планети з короткою орбітою будуть загарячими. Натомість довгі орбіти означають надзвичайний холод.

Дослідник проекту в НАСА Вильям Боруцкі пояснює: «Ми хочемо знайти планети, які не захолодні чи загарячі. Ми шукаємо планети, в яких температура уможливлювала б існування води на поверхні. Саме там може існувати життя».

В ході експедиції «Кеплер», що триватиме три з половиною року, вивачтимуться сто тисяч зірок. За словами дослідників, мине кілька років, поки знайдуться докази існування планет, подібних до Землі.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG