Спеціальні потреби

Україна дебютує на туристичному шоу у Нью-Йорку





Минулими вихідними в Нью-Йорку одне з провідних американських видань - газета «Нью-Йорк таймс» - проводило туристичну виставку. І вперше на заході такого масштабу була представлена також Україна. Організована фундацією «Україна-США» експозиція проходила під гаслом – «Відкрий Україну».

Це чи не найграндіозніше шоу в галузі туризму, яке щороку організовується у Сполучених Штатах газетою Нью-Йорк таймс. Цього року під дахом виставкового центру Якоба Джевітсава у Нью-Йорку було представлено понад сто країн, які підготували загалом близько пів тисячі експозицій: від звичайнісіньких інформаційних стендів до найоригінальніших. Вперше на цій виставці любителі подорожей та представники туроператорів різних країн могли познайомитися зі стендом України.

Президент Фундації «Україна-США» Надія Макконел сказала, що її організація поставила собі за завдання представити привабливість України для туристів:

«Ми хотіли показати тут усе різнобарв’я туризму в Україні. Показати, що у нас є навіть екстремальний туризм, наприклад, пірнання у Чорному морі. В нас справді є такі розваги і ми їх пропонуємо».

Люди зазвичай навіть не здогадуються, що саме Україна може їм запропонувати, додає Надія Макконел. Тому виставку і назвали «Відкрий Україну». Адже потенційні туристи зізнаються, що вони навіть не уявляли, що в Україні можна поїхати взимку у гори і покататися на лижах.

«До нас тут сьогодні підходив представник управління туризму Німеччини, - розповідала Надія Макконел. Він відвідував якось Україну, а коли побачив нас тут, то приємно здивувався, що цього року Україна теж представлена на виставці. Він нам зізнався, що будучи в Україні побачив стільки цікавого, про що навіть не здогадувався, і був вражений тим, скільки розмаїття Україна може запропонувати туристам».

Щоби активніше пропагувати Україну і допомогти потенційним туристам розібратися в пакетах, пропонованих туроператорами, Фундація «Україна-США» створила спеціальну Інтернет-сторінку www.TraveltoUkraine.org, яка вже сьогодні займає перші позиції у багатьох пошукових системах.

«Ми отримуємо дуже багато туристичних питань не лише зі США, але й Канади та Європи. І ми намагаємося з’єднати усіх цих людей разом», - каже адміністратор Інтернет-сторінки Олексій Синельниченко .

Лише за останній рік кількість відвідувачів сторінки зросла майже в десять разів. У самій ж фундації кажуть, що вони просто мають свій невеличкий секрет:

«Ми намагаємося принести до людей місця в Україні, які мало хто знає. Усі знають про Київ, Львів, Крим, але мало хто знає про Кам’янець-Подільський, Чернігів, Одесу. І це наша мета - поширювати знання про Україну… Дуже багато людей підходять і кажуть: «Україна-вау!.. Дуже приємно вас тут бачити…», - додає адміністратор Інтернет-сторінки www.TraveltoUkraine.org.

До наступної виставки Фундація «Україна-США» має намір тісніше попрацювати з українськими туристичними операторами і вже спільними зусиллями ще якісніше представити Україну на «Туристичному шоу 2010» у Нью-Йорку.

|

Інше за темою

XS
SM
MD
LG