Спеціальні потреби

У Каліфорнії - фестиваль чудернацьких автомобілів




Автомобіль може багато розповісти про смаки свого власника. А коли він ще й декорований, чи має чудернацьку форму, то привертає увагу не лише перехожих. У місті Берклі, що в Каліфорнії, група художників започаткувала фестиваль мистецьких автомобілів, який приваблює туди щороку відвідувачів з усього світу.

Співзасновник фестивалю автомобілів у Сан-Франциско Філо Норсрап представляє один із експонатів: «Пані та панове, перед вами автомобіль-телефон з Бостона, який репрезентує стиль мистецьких автомобілів східного узбережжя.»

Сам Філо Норсран виготовляє чудернацькі автомобілі упродовж 20-ти років. Започаткований за його участю фестиваль стартував у 1997-му році. Сьогодні щоб подивитись на мистецькі автомобілі приїжджають люди з усього світу.
Вони попросту захоплені тим, що предмети щоденного вжитку можуть перетворитися у витвори мистецтва.

Одна жінка сказала: «Мені подобається рожевий шевроле і равлик теж чудовий.»

З нею погодився інший відвідувач виставки: «Мені теж сподобався равлик. Справді розумно придумано».

«Автомобіль-телефон просто диво, а також автомобіль-равлик» - констатував ще один чоловік.

Як виглядає, цього року автомобіль-равлик завоював найбільшу увагу. Що ж надихнуло винахідника Джона Сарісуґарті на такий винахід?

«Моя дружина!,-- каже він,-- вона мріяла мати машину у формі равлика і захотіла, щоб я створив таку машину.

Інший незвичайний витвір – це автомобіль-телефон. Утім Гантер Манн визнає, що у його винаходу є одна невеличка проблема:

«Автомобіль побудований на базі фольксвагена 75-го року. Корпус виготовлений з алюмінію, перед зі скла. Він має колеса спортивного корвета, розвиває швидкість більше 130-ти кілометрів за годину і може вільно їздити по швидкісних магістралях. Єдина проблема – дощова погода, оскільки автомобіль не має двірників.»

Рон Долс, автор автомобіля оздобленого бісером, теж пишається своїм витвором: «На цій машині 10 тисяч камінців. Я використав блискуче скло, щоб ця машина виглядала як жук. Хіба це не дивовижно? Ця машина справді неймовірна.»

Костас Шулер вирішив оздобити свій мерседес-бенц ручками:
«Це мерседес 1981-го року. Я покрив його десятьма тисячами ручок, які я придбав у комісійних магазинах та школах. Мені присилали їх з усієї країни поштою. У мене є навіть свій веб-сайт, оскільки мені постійно потрібні ручки.»

Однак не всі експонати на фестивалі мистецьких автомобілів однаково захоплюють: «Найбезглуздіша ось ця машина, - вважає один з відвідувачів, - не терплю цих мікроавтобусів. Вони такі незручні і споживають багато палива. Не можу повірити, що ними ще хтось їздить».

Для, співзасновника авто-фестивалю у Сан-Франциско справа не в енергоощадливості. Йому звичайні автомобілі здаються, попросту, нецікавими:

«Хочеться їздити у незвичному авто – це захоплює. Я їжджу у звичайній машині, і це досить таки сумно, бо ніхто не озирається і не посміхається тобі вслід»,- каже Філ Норсрап.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG