Спеціальні потреби

Барак Обама купив півгодини ефірного часу


До виборів залишилося менше тижня, і кандидати в президенти не шкодують ані грошей, ані жорстких слів на адресу свого опонента заради перемоги. Багатьох як оглядачів, так і простих американців вразив той факт, що Барак Обама купив цілих півгодини ефірного часу на багатьох телеканалах у середу ввечері. Останній раз, коли хтось робив щось подібне, був мільярдер Росс Перо, коли він балотувався у президенти 16 років тому.

Зібравши рекордну за виборчу історію кількість готівки, Барак Обама домінує на американських каналах. У середу ввечері майже всі найбільші мережі країни транслюватимуть виборчий ролик Обами тривалістю тридцять хвилин. Джон Маккейн каже, що Барак Обама надто переконаний у своїй перемозі . «Він приміряє королівську мантію та планує звернутися до нації із інавгураційною промовою ще до виборів», - сказав кандидат у президенти від Республіканської партії.

В цьому ролику з’являться як сам Обама, так і прихильники та родини, яких він зустрів протягом останніх двох років, обираючись у президенти. Чотири родини сидітимуть з ним навколо кухонного столу та ділитимуться своїми негараздами. Обама даватиме поради та розповість про те, як його власна мати помирала від раку. Вона померла, як каже не лише через хворобу, але і через систему охорони здоров’я».

Чи допоможуть кандидатам їхні зусилля в останній момент? Як каже Кріс Сілліцца з WashingtonPost.com, «важлива річ, яку треба пам’ятати це, те, що в ці останні п’ять-шість днів навіть ті люди, які мало цікавляться політикою, звертають увагу. Це означає, що розподіл голосів може змінитися.

Згідно з останніми опитуваннями АBC-Вашингтон пост, Барак Обама випереджає Джона Маккейна на сім відсотків.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG