Спеціальні потреби

Маккейн привітав організацію американських українців


Кандидат у президенти США від Республіканської партії Джон Маккейн привітав американських українців, зібраних на з’їзді Українського конгресового комітету Америки, який проходив минулих вихідних у Клівленді.

Звернувшись листом до зібраних, Маккейн віддав належне американсько-українській громаді за підтримку нею демократичних прагнень українців під час і після Помаранчевої революції, зазначивши, що продовженя цієї підтримки буде критично-важливим для закріплення віхових змін, що відбулися в Україні протягом останніх років. «Під час відвідин України і зустрічей з українськими лідерами та рядовими українцями для мене стало очевидним, що Україну чекає світле майбутнє – майбутнє, яке буде ще світлішим, якщо Америка стоятеме пліч-пліч з Україною», -- зазначив Маккейн.

Маккейн також віддав належне Українському конгресовому комітету Америки за «рішучу підтримки ним незалежності і територіальної цілісності Грузії. Нагадавши, що він згадав Україну під час нещодавніх дебатів із своїм суперником Бараком Обамою, Маккейн підкреслив, що Москві не тільки доведеться заплатати ціну за її вторгнення у Грузію, але що вона також повинна усвідомити, що Захід не заплющуватитме очі на тиск, який вона чинить на Україну. «Нам потрібно бути послідовними і ефективними у підтримці справи включення Грузії та України в НАТО», - підкреслив Маккейн.

Маккейн також подякував членам УККА за підтримку ними свободи, людських прав та демократії. «Америка збагачена Вашою діяльністю і Україна зміцнена зв’язками, які Ви підтримуєте між намими країнами», зазначив Маккейн.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG