Спеціальні потреби

Помер актор Пол Ньюман


У п`ятницю від раку легенів у віці 83-ох років у Вестпортi, штат Конектикут, помер легендарний американський актор, лаурета декiлькох 'Оскарiв' Пол Ньюман.

Ньюман почав свою кар’єру грою на театральній сцені та на телебаченні у середині п’ятдесятих. За понад половину століття він став однією з найвідоміших зірок світового кіно. За цей час актор був номінований на премію Оскар десять разів. Першу статуетку Ньюман отримав за роль у фільмі «Колір грошей», ще дві – почесні за внесок у кіноіндустрію.

Знявся Ньюман у понад п’ятдесяти фільмах , серед них такі відомі стрічки як «Ексодус», «Бутч Кесседі та Санденс Кід», «Вердикт», «Жало».

Класичні риси Ньюмана та яскраві блакитні очі , здавалось, передбачали єдину роль для Ньюмана – руйнівника жіночих сердець, однак талант актора завоював прихильність критиків та публіки за його серйозні роботи, де він грає войовничих, жорстких хлопців чи невдах.

Будучи відомим філантропом, Пол Ньюман віддав з доходів його продуктової компанії на різноманітні благодійні цілі понад 250 мільйонів доларів. Крім того він побудував кілька таборів для дітей з малозабезпечених родин.

У Ньюмана залишилась вдова кіноактриса Джоана Вудворд та п’ятеро дітей.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG