Спеціальні потреби

У США зростає кількість безробітних жінок


Оприлюднені нещодавно у Конгресі дані нових досліджень свідчать про зменшення кількості жінок, які працюють. Деякі експерти висунули припущення, що більшість жінок вирішили пожертвувати кар`єрою, аби більше часу приділити родині. Однак звіт Об`єднаної економічної комісії Конгресу США зазначає, що багато жінок, які втратили роботу з 2001-го року так і не змогли знайти іншої.

48-річна Тутті Семсон працювала на заводі з виготовлення побутової техніки у Бакстері, штат Огайо:

«Мені подобалася робота і люди з якими я працювала. Мені також подобалося виготовляти якісну продукцію».

Втративши свою роботу дев`ять місяців тому, Тутті так і не змогла знайти належної заміни:

«Більшість з них тепер платять 8-9 доларів за годину, коли на заводі нам платили 20 доларів плюс пільги».

Деякі експерти схилялися до думки, що жінки залишаються вдома, аби дбати про сім`ю. Однак дослідження показує, що жінки можливо і хотіли б повернутися на роботу, але програють в конкуренції з чоловіками. Однією із причин, чому жінки не повертаються на роботу, є зниження заробітної плати.

Зайнятість американських жінок зменшилась на 2%. На перший погляд – незначний показник. Однак, це також дає підстави хвилюватися за майбутнє багатьох сімей. Тимчасово безробітна Тутті каже:

«У мене дитина. І дивлячись у майбутнє, я знаю, що через чотири роки їй треба буде йти в коледж. Зважаючи на сьогоднішній ріст цін, це буде важко забезпечити».

Статистичні дані свідчать, що третину загальних сімейних прибутків заробляють жінки. Економісти кажуть, що втрата праці зробить життя американських сімей в умовах слабкої економіки ще важчим.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG