Спеціальні потреби

МакКейн зустрівся з лідерами афро-американської громади


Імовірний кандидат в Президенти США від Республіканської партії Джон МакКейн виступив на з’їзді лідерів афро-американської громади. Сенатор намагається заручитися підтримкою негритянських виборців, які переважно голосують за демократів. Два дні раніше на зустрічі виступав кандидата від демократів Барак Обама.

Республіканець Джон Маккейн не користується особливою популярністю серед негритянських виборців. Проте на зустрічі з лідерами найстарішої організації афроамериканців – Національної асоціації сприяння розвитку різнонаціонального населення – сказав, що надіється на їх голоси і підтримку на виборах у листопаді. Водночас сенатор МакКейн зауважив, що він високої думки про опонента Барака Обаму, який може стати першим в історії США чорношкірим президентом:

«Не кажіть йому, що це мої слова, але він у багатьох відношеннях вражаюча людина. Він надихнув дуже багато американців, які неправильно вважали, що політична кампанія не має для них жодного значення».

Закликаючи до реформи системи освіти, МакКейн заявив, що етнічні меншини в Америці зробили деякий поступ в напрямку рівноправності в американських школах, але недостатньо:

«Всі отримали доступ до освіти. Але чого це вартує, коли школа не відповідає стандартам загальної освіти?»

Кандидат в президенти від республіканців заявив, що найбільші проблеми в американських школах часто пов’язані з проблемами в негритянських районах великих міст. МакКейн пропонує винагородити учителів, які йдуть працювати в такі школи.

Сенатор МакКейн на кінець свого виступу сказав, що незважаючи на те, чи проголосують афроамериканці за нього чи ні, він потребуватиме їхньої доброї волі, особливо якщо він стане наступним господарем Білого дому.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG