Спеціальні потреби

Афганістан отримає допомогу на суму 20 мільярдів доларів


У Римі закінчилиь переговори Президента США Джорджа Буша з Прем'єр-міністром Італії Сільвіо Берлусконі. Під час зустрічі лідери обговорили проблеми Афганістану, Іраку та атомної програми Ірану.

Буш віддав належне італійцям за виконання взятих на себе забов'язань у гарячих точках планети, таких як Афганістан, Косово та Чад. Він вкотре підтвердив намір Сполучених Штатів знайти дипломатичне вирішення конфлікту з Іраном. Але разом з тим наголосив, що усі варіанти залишаються відкритими.

А на конференції у Парижі країни-донори пообіцяли надати протягом наступних п'яти років понад 20 мільярдів доларів на допомогу Афганістану. Перша леді США Лора Буш заявила, що Сполучені Штати нададуть більше десяти мільярдів доларів. Серед інших допомогти зголосилися також Світовий Банк, Великобританія, Німеччина, Норвегія, Австралія та Об'єднані Арабські Емірати.

У той же час кілька учасників конференції закликали Уряд Афганістану активніше працювати в напрямку викорінення корупції. Президент країни Гамід Карзай, попросив на відбудову економіки та інфраструктури 50 мільярдів доларів. На конференції він зазначив, що дуже добре розуміє проблему з корупцією в своїй країні і пообіцяв боротися з цим явищем.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG