Спеціальні потреби

Клінтон готова офіційно закінчити свою кампанію


У суботу у Вашингтоні сенатор Гілларі Клінтон офіційно закінчить боротьбу за право представляти Демократичну партію на виборах Президента США. Як говориться у листі її кампанії, Клінтон подякує своїм прихильникам та проситиме їх підтримати її опонента Барака Обаму. «Різниця в поглядах між мною та сенатором Обамою невелика, порівняно із сенатором МакКейном та республіканцями загалом», – говорить Клінтон у письмовому зверненні до виборців.

Напередодні Гілларі Клінтон відвідала свій штаб у Вірджинії, щоби подякувати та попрощатися з працівниками кампанії. Визначити свою позицію та визнати перемогу Обами від Гілларі Клінтон вимагали навіть її колеги у Конгресі відразу після того, як у вівторок, Барак Обама фактично набрав необхідну для перемоги кількість делегатів. Гілларі схоже натякає, що не проти бути кандидатом на посаду віце-президента:

«Багато людей питає, чого хоче Гілларі Клінтон? Я хочу, щоби голоси майже 18 мільйонів людей, які за мене проголосували були почуті і враховані».

Прихильники Клінтон вже лобіюють за її обрання кандидатом на посаду віце-президента. Вони кажуть, що сенатор Обама матиме найбільше шансів увійти в історію як перший чорношкірий президент, якщо сенатор Клінтон балотуватиметься разом з ним.

Однак, чимало лідерів партії, серед яких і губернатор від штату Пенсільванія Ед Ренделл, вважають тандем Обама - Клінтон маловірогідним сценарієм:

«Політики не люблять коли хтось їх затьмарює. Гілларі Клінтон дуже харизматична постать в очах багатьох американців. Тож, як правило, політики не люблять ставити поряд з собою таку людину».

Сам Барак Обама розпочав пошуки напарника до яких залучив Кароліну Кеннеді, доньку вбитого Президента США Джона Кеннеді. Щодо кандидатури Гілларі Клінтон, Обама покищо ухиляється від відповіді:

«Для мене дуже важливо зустрітися з нею і обговорити майбутнє партії. Однак, я вважаю, що також дуже важливо підійти до обрання віце-президента дуже ретельно».

Гілларі Клінтон заявила, що відкрита до ідеї її кандидатури на посаду віце-президента. Однак, каже, що також із задоволенням повернеться виконувати свої обов’язки сенатора. Чимало експертів, переконані, що яке б рішення не прийняв Обама, Гілларі Клінтон підтримає його особисто під час кампанії виборів президента США.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG