Спеціальні потреби

Обама переміг у Північній Кароліні, а Клінтон – в Індіані


Сенатор Барак Обама зробив значний крок у напрямку до здобуття єдиної номінації в Президенти США від Демократичної партії. У вівторок він переміг із значним відривом Північній Кароліні. В іншому штаті, який мав попередні вибори того ж дня, – Індіані – з незначною перевагою виграла Гілларі Клінтон.

Барак Обама здобув вражаючу перемогу у штаті Північна Кароліна, де мешкає велика кількість чорношкірого населення. Тепер йому залишилося набрати менше від 200 делегатів, щоб здобути номінацію в Президенти США від Демократичної партії. Прихильники Обами вважають його людиною, яка будує консенсус, в той час, коли інші кандидати розділяють людей.

Одразу після голосування Барак Обама піддав критиці Джона МакКейна – фактичного кандидата в президенти від Республіканської партії. Він заявив, що МакКейн в таких питаннях як війна в Іраку, економічна та енергетична політика є занадто близьким до Президента Буша:

“Ми не можемо дати шанс МакКейну продовжити третій термін Джорджа Буша. Америці потрібні зміни. І це саме тому ми об’єднаємося до листопада”.

Клінтон перемогла в Індіані – штаті, де мешкає чимало білих робітників, – її основної електоральної бази. Незважаючи на те, що розрив у кількості делегатів між Бараком Обамою та Гілларі Клінтон збільшився, сенатор від Нью-Йорка заявила, що вона продовжуватиме боротьбу. Клінтон закликала своїх прихильників надавати кошти на її виборчу кампанію. Окрім цього вона говорила про готовність докласти максимум зусиль для єдності партії:

“Незважаючи на те, що трапиться, я працюватиму на єдиного кандидата від Демократичної партії, тому що ми повинні перемогти у листопаді”.

Демократи голосуватимуть ще у п’яти штатах до третього червня. Втім, очікується, що жодний з претендентів не зможе набрати кількість делегатів, необхідну для того, щоб стати єдиним кандидатом в Президенти США від Демократичної партії.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG