Спеціальні потреби

США закликають Україну та Росiю до прозоростi


У зв`язку з газовим протистоянням мiж Україною та Росiєю Державний департамент США закликав обидвi країни вирiшити проблему у прозорий спосiб та заявив про пiдтримку Вашингтоном iдеї створення рiзних маршрутiв поставок енергоносiїв.

Таку позицiю на нинiшньому брифiнгу для преси озвучив заступник речника Державного департаменту США Том Кейсi, який серед iншого сказав:

«Ми закликаємо Росію та Україну вирішити проблему поставок газу у прозорий спосіб, відповідно до комерційних реалій цієї справи.Члени Великої вісімки підтримали на саміті у Санкт-Петербурзі принципи про невикористання енергії у якості політичної зброї. Ми вважаємо, що ця суперечка свідчить про необхідність встановлення більш прозорих відносин у питанні україно-російських газових поставок, як також гарантування поставок газу в Україну та Європу. Припинення поставок газу не виглядає, на нашу думку, найкращим шляхом вирішення цієї проблеми. І саме через такі випадки Сполучені Штати підтримують створення різних маршрутів поставок енергоносіїв, а також укладення угод з різними постачальниками, щоб уникнути в майбутньому подібних ситуацій».

Крiм цього, як повiдомили Голосу Америки високопоставленi офiцiйнi особи у Держдепартаментi, газове питання, як також питання зближення України з НАТО, ймовiрно обговорюватимуться в четвер у Брюсселі під час зустрічі держсекретаря Кондолізи Райс з українським прем`єром Юлією Тимошенко.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG