Спеціальні потреби

ЦВК зареєструвала нових 14 народних депутатів України


Центральна виборча комісія зареєструвала 14 нових народних депутатів України за списками Блоку Юлії Тимошенко і блоку “Наша Україна - Народна самооборона”. Вони займуть місця тих депутатів, які стали урядовцями. Якщо ще недавно депутати чекали можливого саботажу у цій справі від ЦВК, то сьогодні всі сумніви розвіялися. Спікер Яценюк скликав сесію і коаліція знову стала нараховувати 227 людей.

До парламенту на сесійне засідання прийшла Прем’єр Тимошенко. Вона поспілкувалася з лідером опозиції і найбільшої парламентської фракції Віктором Януковичем. Результати зустрічі такі: Тимошенко виключила співпрацю БЮТ та Партії Регіонів у будь-який інший спосіб окрім як роботу влади та опозиції. У цьому Віктор Янукович її підтримав, він вважає, що ефективна опозиція лише допомагатиме владі.

Вже сьогодні Янукович поставив перед Тимошенко жорсткі вимоги – найближчим часом подати до парламенту бюджет і ухвалити його до Нового року. Сьогодні це головне завдання для депутатів та уряду Тимошенко. Прем’єр нічого конкретного ще не каже, але обіцяє – новий бюджет стане приємним сюрпризом для українців – там будуть значно вищі зарплати та пенсії, ніж плановані урядом Януковича. Юлія Тимошенко за подібних умов у 2005-му році змогла вже за кілька днів докорінно переписати головний фінансовий документ країни.

Голова верховної Ради Арсеній Яценюк не виключає, що бюджет прийматимуть прямо під новорічною ялинкою – 31грудня.

Серед інших завдань – голосування за керівництво комітетів та віце-спікерів. По ліву руку від Яценюка сяде бютівень Томенко, кого висуватиме опозиція досі не відомо. Отримає парламент і голів комітетів разом зі сформованими їх складами.

Інше за темою

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG