Спеціальні потреби

Освіта в університетах Америки доступна для українців


Юридична освіта престижного американського університету може коштувати десятки тисяч доларів на рік. Як правило, на період навчання беруть позичку, яку потім виплачують довгі роки. Попри це, отримання диплому в Сполучених Штатах може бути доступним для громадян України. Урядові та приватні фундації не тільки покривають вартість освіти, а й платять стипендію. Колишні випускники таких програм стверджують – їхню кваліфікацію на ринку праці в Україні цінують.

Невеличка кімната в офісі, відеокамера і екран на стіні. Так виглядає телеміст американського університету із Вашингтона з українськими студентами. Вони напружено вслуховуються в слова заокеанських викладачів. Ті розповідають – як здобути юридичну освіту у Сполучених Штатах. Отримати диплом правника у престижному Джорджтаунському університеті – можуть і українці, пояснює координатор програми обміну Фулбрайт Наталя Залуцька. Для цього є декілька варіантів:

“Для того, щоб поїхати в Америку, потрібно або мати достатньо своїх коштів, за які студент зможе оплачувати навчання, або ж отримати стипендію чи грант. Стипендію можна отримати безпосередньо в університеті, або програма Фулбрайта пропонує найкращим студентам взяти участь у конкурсі і отримати грант”.

Українців цікавить – чи знадобляться їм знання американського універитету на Батьківщині. Власник диплома Пітсбургського університету Маркіян Ключковський каже, що про навчання в Штатах не шкодує:

“Реалії світу такі, що глобалізація – це не порожнє слово. Нині звязки, які існують в економіці, не замикаються в межах якоїсь однієї країни. І всі ці звязки потрібно обслуговувати з юридичної точки зору. Можливість здобути американську юридичну освіту дає шанс повністю розуміти юридичний зміст міжнародних звязків належним чином і кваліфіковано обслуговувати та надавати юридичні послуги світового рівня”.

Його слова підтверджує виконавчий директор юридичної компанії “Магістр і партнери” Джейсон Бружджинскі, кажучи, що випускників американських університетів в Україні з нетерпінням чекають роботодавці:

“Ми наймаємо на роботу людей із особливими професійними здобутками. Міжнародний досвід – оидн із них. Це те, що потрібно для того щоб рухатися до наступного, вищого рівня розвитку”.

За роки незалежності освіту в американських університетах здобули тисячі українців. Більшість із них отримали стипендії Уряду Сполучених Штатів або самих університетів.

Докладнішу інформацію про програму обміну імені сенатора Фулбрайта можна знайти в інтернеті за адресою www.fulbright.org.ua

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG