Спеціальні потреби

Адміністративний суд визнав результати виборів дійсними


Вищий адміністративний суд України пізно вночі ухвалив рішення у справі визнання результатів парламентських виборів в Україні. У діях ЦВК суд не виявив жодних порушень, відтак результати виборів будуть оприлюднені вже у суботу.

Несподіванки не сталося. Суд визначився на користь переможців парламентських виборів 2007. Аутсайдери, які намагалися довести, що під час встановлення результатів виборів були численні порушення, програли. Саме такий вирок суду прогнозували всі, але тепер, коли він прозвучав в останню відведену для цього годину, з’явилася можливітсь таки оприлюднити результати виборів і наршеті почати підготовку до першого паралментського засідання.

Політичні сили вже визначили своїх представників, які будуть його готувати, перше засідання можливе вже у понеділок-вівторок. Однак, за час, який з’явився у переможців виборів через судовий розгляд, усіх суперечок у помаранчевому таборі вирішити не вдалося. Його представники неодноразово заявляли, що робили висновки з кількамісячних безрезультатних сварок в час попередньої коаліціади.

Тепер, намагючись прикрити суперечки демократичністю партій, їх представники визнають, що є низка питань, які можуть суттєво ускладнити не тільки життя, а навіть нардження помаранчевої коаліції. Це і імперативний мандат, і деякі економічні плани Тимошенко і питання щодо перевиборів у Києві і навіть переділ крісел.

Партія “Собор”, що входить до складу НУНС заявила про диктат трьох осіб у їхній політичній силі. У вдіповідь не отримала реакції з боку лідерів. Як заявив лідер партії Анатоілй Матвієнко, він готовий підписати коаліційну угоду із застереженнями, і діяти відповідним чином. Не готовий голсоувати за найбільший дискусійні проекти закону, зокрема про імперативний мандат і Юрій Костенко. Експерти не виключають, що наслідком цього може стати провал голсоування як за спікера, так і з прем’єра.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG