Спеціальні потреби

Ведучого каналу NBC звинуватили у расистських висловленнях


Скандал навколо расистських висловлювань ведучого ранкової програми на телеканалі NBC Дона Аймеса досяг апогею. Спочатку відомі захисники прав чорношкірих американців – Джесі Джексон та Аль Шарптон – розкритикували його. Потім кілька великих компаній заявили про те, що вони відкликають рекламу своєї продукції з цього популярного, але суперечливого шоу. Нарешті і претенденти в кандидати на посаду Президента США висловили свою точку зору.

Деякі республіканці заявили, що те, що сталося не примусить їх відмовитися від участі у програмах Аймеса. Натомість демократи закликали NBC не лише відсторонити ведучого від ефіру, але і звільнити його.

Ведучий ранкового шоу Дон Аймес назвав гравців жіночої баскетбольної команди Університету Ратґерса “кучерявими проститутками”.

Критики та громадські діячі охарактеризували висловлення Аймеса як расистське та образливе для жінок. Незважаючи на його вибачення, шоу спочатку зняли з ефіру на два тижні, а потім взагалі скасували.

Самих учасниць команди таке висловлювання страшенно образило. Гравець команди Університету Ратгерса Кіа Вон не приховує свого обурення:

“Я хочу з ним особисто зустрітися, сказати йому, що я відчуваю, та спитати: після того, як ти зі мною зустрівся, ти все ще вважаєш мене проституткою?”

Аймес планує зустрітися з командою та її тренером без преси. Спортсменки кажуть, що тільки після особистої зустрічі вони вирішать, чи прийняти його вибачення. Зрештою це не перші такого роду заяви Аймеса.

Джесі Джексон чорношкірий активіст каже: “Коли Гіларі Клінтон виступала у місті Сельма, штат Алабама, близько місяця тому, він заявив, що наступну річ, яку вона зробить, так це одягне коров’ячі роги, вставить золоті зуби та заспіває бандитських пісень. Це виходять поза будь-які межі”.

Але висловлювання Аймеса про жіночу баскетбольну команду привернуло до нього більше уваги ЗМІ, ніж коли-небудь у минулому.

Ведучий ранкового шоу Дон Аймес заявив: “Я не мав злих намірів, коли це сказав. І я спробую це пояснити цим молодим жінкам, щоб вони зрозуміли, хто я. А також я хочу більше дізнатися про них”.

Незабаром Аймес, який пропрацював на радіо сорок років, зустрінеться з дівчатами, які не тільки досягли видатних успіхів у спорті, але є і відмінницями у навчанні.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG